VI ÄR CKS

VÄLKOMMEN TILL Citykyrkan Stockholm

KYRKA FÖR ALLA | HIMLEN PÅ JORDEN

Citykyrkan Stockholm är en växande församling som välkomnar alla åldrar, nationaliteter och bakgrunder. Vi längtar efter att se en kultur växa fram i Stockholm som mer och mer liknar det Jesus beskriver som himmelriket. Det finns bara ett sätt att se mer av himlen på jorden och det är att lära känna Jesus, låta honom vara i centrum, och bli hans efterföljare i vardagen. Tillsammans söker vi vår stads bästa och ber att Guds vilja ska ske, så som i himlen så också på jorden. 

Varmt välkommen att dela denna resa med oss!

KYRKA FÖR ALLA – HIMLEN PÅ JORDEN

Kyrka för alla – Citykyrkan vill vara en välkomnande gemenskap för alla som vill söka sig närmre Gud.
”Mitt hus ska vara ett bönens hus för alla folk” (Mark 11:17).

Himlen på jorden – Jesus levde för att göra himmelriket tillgängligt för alla människor i alla nationer – Citykyrkan lever för samma vision.
”Se, Guds rike är mitt ibland oss” (Luk 17:20).

Citykyrkan är del av trossamfundet Pingst – Fria församlingar i samverkan. Vi är också med i nätverket New Wine.

Genom våra sju värderingar sammanfattar vi hur vi tror det ser ut när Guds rike är mitt ibland oss. Alla dessa värderingar bygger på hur Jesus tillämpande himmelriket när han vandrade på jorden såsom vi läser om det i de fyra evangelierna i Nya Testamentet. Så med Jesus och hans närvaro i centrum ser vi dem sju värderingarna ta form…

CKS VÄRDERINGAR

VÄRDERINGSCIRKELN

Vi vill ha Guds närvaro som vår första prioritet. Vi tillber med en längtan och en förväntan på Guds manifesterade närvaro bland oss. Vi är alltid mer intresserade av och passionerade över hans närvaro än hans kraft. Vi vill vara en lovsjungande församling där Guds ära är centrum och målet med allt vi är och allt vi gör. Det är vår övertygelse att allt är skapat för att ära Gud. Vi finns till för hans skull och för utbredandet av hans rike. Hans agenda är vår agenda, inte tvärt om. Vi tror att den lovsjungande församlingen banar väg för Guds rike, och vi längtar efter att se hans goda vilja ske i vår församling, vår stad och vårt land. Vi vill vara en gemenskap där vi är så trygga i vår tro och med varandra att vi vågar satsa, vågar ta steg i tro, vågar ta risker – allt för att vinna ett större mått av hans liv och närvaro.

1. ÄLSKAr och värdesätter

Först och främst är vi familj. Mer än något annat så värnar vi om relationer. Vi tar emot och bemöter varandra som en gåva från Gud. Vi väljer att leva överlåtet till varandra och till församlingen. Det påverkar hur vi förhåller oss till gudstjänster, övningar och andra samlingar. Om du inte kommer så fattas något. Vi bygger tillsammans. Vårt tal och våra attityder är direkt avgörande för den kulltur vi får. Därför är vi avsiktliga i vår strävan att bygga upp.

2. Upprättar identitet

Vi vill vara en gemenskap där vi ser varandra för vilka vi är i Kristus. Där vår identitet inte finns i tillfälliga misslyckanden utan i det faktum att Jesus har en plan och en tanke med våra liv. Det påvekar hur vi hanterar när någon misslyckas eller faller. Vi bär, upprättar och stöttar. Vi är inte våra misslyckanden. Det påverkar också hur vi bemöter synd. Vi vägrar låta varandra leva i ett fångenskap vi inte förtjänar, därför strävar vi efter att hjälpa varandra ut i frihet.

3. växer i relationer

Vi längtar efter mer, och vi vet att Kristuslivet inte är en ensamseglats. Vi gör det tillsammans. Vi ser guldet i varandra och vi hejar ivrigt på varandra i vår strävan att resa oss över våra omständigheter och invanda mönster för att vinna mer av honom. Vi är på en resa, en resa efter mer. Vi hör hur Jesus kallar oss närmre sig och på den resan så bär vi varandras bördor. I vår längtan efter gudsriket så demonstrerar vi det i ord och handling. Tillsammans, alltid tillsammans.

4. lever i bön, tillbedjan och Guds ord

Vi kan omöjligt leda människor till en plats vi inte känner. Därför börjar allt i det fördolda. långt ifrån scenen. Vi vinner segrar när ingen ser och låter andra ta del av bytet i det offentliga.

Gott förvaltarskap är mer än något annat att prioritera Jesus. För om han inte får älska dig först så har du inget att ge. Utan honom – inget liv. Men med honom – förändras allt. Vårt mandat att leda är något djupare än mänskligt förtroende. Därför är vår enskilda och gemensamma tillbedjan väsentlig.

5. synliggör Guds rike

Det är en förmån att få betjäna Hans församling. Vi tvättar fötter och banar väg, vi övar och vi sliter. Men när församlingen möter Jesus så är det vårt privilegium att stå i kulisserna och se det vackra ske. Det handlar inte om oss. att leda är att tjäna. Vi är delar av en kropp, av en familj. Därför behövs vi även dom söndagar när vi inte står på en scen. Vi hjälper varandra och tillber med iver och passion för att fira Jesus och för att bana väg för någon annans möte med honom. Vi ber: lär oss älska din församling som du älskar henne.

6. lever missionellt

Vi vägrar nöja oss med en mindre dröm än att se Guds rike ta mark ibland oss. Därför odlar vi en kulltur som håller oss medvetna om vårt beroende av Andens ledning och kraft. Tillbedjan är mer än sånger vi sjunger. Det är ett möte mellan himmel och jord som får konsekvenser för oss. Vi sträcker oss alltid efter mer, efter helande, befrielse och frälsning. Mötet med Jesus förändrar allt. Att välkomna honom är allt vi kan göra. Därför vägrar vi tystas. För vi vet att han är vårt hopp.

7. betjänande ledarskap

Mötet med Jesus är i sig själv anledning nog att aldrig sluta tillbe. Men i mötet med den som söker och längtar så har vi ett ansvar att leda dom mot Jesus. Vi ber och förbereder för att hjälpa människor att möta Jesus. Förlorar vi hjärtat för dom förlorade så blir vår tjänst halv. Vår kallelse är: till Guds ära och till människors räddning. Vi behöver odla en kärlek till dom små, dom svaga, dom trötta och dom sökande. För vårt uppdrag är att leda dom till Honom som är svaret på alla frågor och som mättar all hunger.

Prenumerera på CKS Nyhetsbrev

Här kan du börja din prenumeration av CKS Nyhetsbrev. Då kan du hålla dig uppdaterad på de senaste nyheterna som händer i församlingen!

Tack för din Prenumeration! Du är nu med i vår prenumerations lista och kommer få nästa veckas Nyhetsbrev.

X