MATERIAL BARNKYRKAN

FÖR ALLA FÖRÄLDRAR

Välkommen till “Material Barnkyrkan”. Här kommer vi löpande lägga ut vad vi undervisar om i Barnkyrkan men också material för dig som förälder som vill ha något att utgå ifrån om du vill t.ex ha Barnkyrka eller andakt på olika sätt hemma.

 

BÖNELEKAR

I Barnkyrkan brukar vi ha olika bönelekar. Här är några exempel på något du kan göra hemma.

Tärningsbönen: Ta fram en tärning, varje gång ni får ett udda nummer tackar ni Gud för något och varje gång ni får ett jämt nummer ber ni för något.

Discobönen: Sätt på musik hemma. Gärna lovsång och dansa tillsammans. När musiken stannar ska alla sätta sig ner. Sedan ber en av er för något och alla andra ber efter. Sätt på musiken igen och upprepa tills ni inte har något mer att be för. 

Gud är-bönen: Ta fram lappar. Låt barnen rita eller skriv ner vem Gud är! Sätt er sedan tillsammans och läs/titta på lapparna ihop. Tacka Gud tillsammans för vem han är!

Gåvo-bönen: Berätta för barnen att Gud vill ge dig en gåva. För att ta emot en gåva kan det vara bra att sträcka ut händerna. Vi tar en stund och blundar och frågar Gud tillsammans “Vad vill du Gud ge mig idag?”. Förklara att Gud kan tala i form av en bild, en tanke, en känsla eller genom att du hör hans röst. Fråga sedan och samtala om vilken gåva Gud ville ge dig just idag.

Tält-bönen: Tänk på något som är jobbigt, något du vill be till Gud om hjälp för. Forma dina händer som ett tält och viska in bönen i dina händer. Eventuellt att ditt barn viskar bönen in i dina händer. Sedan stänger ni händerna och ber tillsammans. 

 Hand-bönen: Tänk på något som är jobbigt, något du vill be till Gud om hjälp för. Ta det från ditt huvud och lägg i din högra hand och stäng handen. Tänk sedan på något du vill tacka Gud för. Ta det från ditt huvud och lägg i din vänstra hand och stäng handen. Sedan ber vi att Gud ska ta emot våra böner och så kastar vi upp dem i luften samtidigt som vi säger “aaaaamen!”. 

UNDERVISNING

Mer info kommer snart. 

LOVSÅNG

Barnens favoritlåtar i Barnkyrkan som vi sjunger på våra samlingar:

– Vi dansar (Alexandra Hyllerud & Marcus Nielsen)

– Jesus är kung (Alexandra Hyllerud & Marcus Nielsen)

– Jesusparty (Alexandra Hyllerud & Marcus Nielsen)

– Super-Gud (Alexandra Hyllerud & Marcus Nielsen)

– Vi tillhör dig (Felicia Bodaxell: finns på YouTube här)

Andra lovsånger vi använt eller kommer börja använda:

– Jag är inte rädd (New Wine Sweden, Alfred Nygren)

–  Allt är möjligt (Josefina Gniste, Mathias Ekelyck)

– Vi ska sjunga ut (New Wine Sweden, Alfred Nygren)

– Namnet Jesus (New Wine Sweden, Alfred Nygren)

– Jesus är i centrum (New Wine Sweden)

Prenumerera på CKS Nyhetsbrev

Här kan du börja din prenumeration av CKS Nyhetsbrev. Då kan du hålla dig uppdaterad på de senaste nyheterna som händer i församlingen!

Tack för din Prenumeration! Du är nu med i vår prenumerations lista och kommer få nästa veckas Nyhetsbrev.

X