CITYKYRKANS BIBELSKOLA

IBIOS

 

 

 

 

CITYKYRKANS BIBELSKOLA

IBIOS

 

 

 

 

IBIOS är en bibelskola för dig som längtar efter att leva livet med Gud fullt ut! Vi betonar Guds rike och det andefyllda och passionerade livet med Jesus, förenat med en djup teologisk förankring i en lärljungatränande miljö. Om du känner dig kallad, vill bli tränad och sänd så är detta platsen för dig. IBIOS är en träningsplats i Citykyrkan som ligger ett stenkast ifrån Hötorget i centrala Stockholm.

Citykyrkan är en växande församling som samlar alla generationer och präglas av en mångfald av nationaliteter. Församlingens liv utgår ifrån tillbedjan av Jesus, där hans närvaro är centrum för allt vi gör. Drömmen är att se Guds rike växa fram ibland oss, så att vi kan förmedla evangelium till alla vi möter och se dem komma in i Guds rike och bli älskade, upprättade och tränade som lärjungar.

information

Studietider

2024/2025

Höstterminen: 2024 – 08 – 21  till 2024 – 12 – 19
Vårterminen: 2025 – 01 – 08 till 2025 – 06 – 08

Gemensam undervisning sker måndag – torsdag, med linjespecifika lektioner på torsdageftermiddagar. Alla elever har praktik varannan söndag förmiddag, och utöver detta tillkommer ca 3 timmar praktik i veckan, beroende på praktikområde.

Kostnader

Undervisningen på IBIOS är kostnadsfri men skolan tar ut en terminsavgift på 5 000 kr (totalt 10 000 kr) som bekostar kursmaterial, försäkring, datortillgång, fika, kurslitteratur, uppstartsretreat och en avslutningsdag. Terminsavgiften betalas via en faktura du får vid kursstart.

När du blivit antagen bekräftar du din plats genom att betala in 500 kr. Det täcker administrationsavgifter för din ansökan, mer information kring detta får du med ditt antagningsbesked. 

Under vårterminen brukar vi anordna en missionsresa till Uganda. Det innebär en kostnad på ca 20 000 kr för varje elev som väljer att åka med (kostnader för vaccin, visum etc. tillkommer).  Det kan även bli en evangelisationsresa inom Sverige, vilket innebär en konstad på ca: 1 000 kr för de elever som vill följa med.

BOENDE

Du ansvarar själv för ditt boende, men vi kommer hjälpa dig som sökande så långt vi kan. Planera i så god tid som möjligt, eftersom att hitta boende i Stockholm kan vara en utmaning. Maila oss om du behöver hjälp att hitta boende. Vårt bästa tips är att ställa sig i kö till Studenthemmet TEMPUS som är ett studentboende i Bromma, där många av våra elever genom åren fått lägenhet.

ARBETE

En storstad som Stockholm innebär många möjligheter till arbete. Obligatoriska lektionstider motsvarar ca 25-30 timmar per vecka, vilket gör det möjligt att arbeta extra vissa eftermiddagar, kvällar och helger. Ha dock i åtanke att utbildningen räknas som heltid, och att du utöver lektionstillfällena behöver ha utrymme att lägga tid på självstudier.

TRANSPORT

För att ta dig runt i Stockholm med kollektivtrafiken behöver du köpa ett SL-kort. Som heltidsstudent student kostar ett SL-kort ca 650 kr per månad, läs mer om studentrabatten här.

STUDIEMEDEL

IBIOS årskurs 1 är en heltidsutbildning på gymnasienivå som ligger under Kaggeholms Folkhögskola. Därmed har du som student möjlighet att ansöka om studiemedel hos CSN för dina studier. Särskilda regler gäller om du är under 20 år. Mer information om studieekonomi får du på www.csn.se

PROFILER

Lovsång

IBIOS-Lovsång är platsen för dig som älskar att leda människor i lovsång vare sig du är sångare eller musiker. Här vill vi hjälpa dig att växa i ditt ledarskap genom att fördjupa din förståelse av vad lovsång är, ge dig praktiska verktyg för hur du leder ännu bättre och tillfälle att omsätta kunskap i handling genom att bli en del av vårt lovsångsarbete. Vi vill hjälpa dig att utveckla din gåva, ta nya steg i ditt ledarskap och ge dig redskap för fortsatt liv och tjänst med Gud.

FÖRBEREDELSE FÖR TJÄNST

Vi på IBIOS brinner för att resa upp ledare och lärjungar med passion för Guds rike och vi tror att den bästa möjligheten att utvecklas i sina gåvor är när vi går från att höra till att göra. Här får du möjlighet att växa i ledarskap, upptäcka dina gåvor och vad Gud kallar dig till! Denna inriktning innefattar även praktik och handledning inom något av följande områden: evangelisation, barn & ungdom eller socialt arbete.

Internship

För elever som fullgjort ett år på IBIOS bibelskola ges möjligheten att ytterligare fördjupa och bredda sin träning genom att gå IBIOS Internship. Här ligger fokus på praktisk träning och ledarskap och eleven inbjuds till en närmare delaktighet i församlingens arbetet. Praktiken utformas utifrån elevens gåvor och önskemål och en dag i veckan ges undervisning och handledning.

Endast Lovsång

Du kan även söka till endast lovsångslinjen, då är det en deltidskurs på 25%. Där undervisningen är 
förlagd till torsdagar. Utöver torsdagens undervisning tillkommer praktik.
Terminsavgiften är 2 100 kr per termin om du vill gå endast Lovsång.

Ansökan

Är du intresserad av att gå på IBIOS bibelskola?
Du ansöker genom att göra ett inlogg på Kaggeholm schoolsoft och sedan fylla i formuläret för IBIOS.

Ansökan för läsåret 24/25 är nu öppen!

OBS! Välj Kaggeholm och utbildning IBIOS

Välkommen med din ansökan!

Kontakt

Adress

IBIOS Bibelskola, Citykyrkan

Wallingatan 3B, 11160 Stockholm

Mail

ibios(at)cks.se

SOCIALA MEDIER

Få en inblick i bibelskolelivet!
@ibiosbibelskola

Jorge Moreno
Kursledare IBIOS bibelskola
Judith Lennartsson
Koordinator IBIOS bibelskola
Gabriel Gallardo Lantz
Ansvarig för IBIOS lovsångslinje

Prenumerera på CKS Nyhetsbrev

Här kan du börja din prenumeration av CKS Nyhetsbrev. Då kan du hålla dig uppdaterad på de senaste nyheterna som händer i församlingen!

Tack för din Prenumeration! Du är nu med i vår prenumerations lista och kommer få nästa veckas Nyhetsbrev.

X