CITYKYRKANS BIBELSKOLA

IBIOS

 

 

 

 

CITYKYRKANS BIBELSKOLA

IBIOS

 

 

 

 

IBIOS är en bibelskola för dig som längtar efter ett passionerat liv fullt ut med Gud! Vår betoning ligger på Guds rike och det andefyllda livet med Jesus, förenat med en djup teologisk förankring i en lärljungatränande miljö. Så om du känner dig kallad, vill bli tränad och sänd så är detta platsen för dig. IBIOS är en träningsplats mitt i Citykyrkan som ligger ett stenkast ifrån Hötorget.

Citykyrkan är en växande församling som samlar alla generationer och präglas av en mångfald av nationaliteter. Församlingens liv pulserar utifrån tillbedjan av Jesus, där hans närvaro är centrum för allt vi gör. Drömmen är att se Guds rike växa fram ibland oss så att vi kan förmedla evangelium till alla vi möter och se dem komma in i Guds rike och bli älskade, upprättade och tränade.

information

Studietid

2023/2024

Höstterminen startar tisdagen den 22 augusti.
Terminen avslutas tisdagen den 19 december.

Vårterminen  börjar tisdagen den 9 januari och avslutas söndagen den 9 juni.

Lektionstiderna gemensamt för alla elever är:

Måndag    9.00-14.15
Tisdag       9.00-14.30
Onsdag     9.00-14.30
Torsdag     9.00-15.30

Utöver detta tillkommer praktik 3-6 timmar i veckan. På vilket sätt samt vilka tider din praktik ligger varierar beroende på vilket team du väljer.

Kostnader

Undervisningen på IBIOS är kostnadsfri men skolan tar ut en terminsavgift på 5 000 kr (totalt 10 000 kr) som bekostar kursmaterial, försäkring, datortillgång, fika, kurslitteratur, uppstartsretreat och en avslutningsdag. Terminsavgiften betalas via en faktura du får vid kursstart.

När du blivit antagen bekräftar du din plats genom att betala in 500 kr. Det täcker administrationsavgifter för din ansökan, mer information kring detta får du med ditt antagningsbesked. 

Missionsresa till Afrika: ca 15 000-17 000 kr (kostnader för vaccin, visum etc. tillkommer) plus en evangelisationsresa i Sverige. ca: 1 000 kr.

BOENDE

Du ansvarar själv för ditt boende, men vi kommer hjälpa dig som sökande så långt vi kan. Planera i så god tid du kan, eftersom boende i Stockholm kan vara en utmaning. Maila oss om du behöver hjälp gällande detta. Tips är att ställa sig i kö till TEMPUS som är ett studentboende i Bromma där många av våra elever genom åren fått lägenhet.

ARBETE

En storstad som Stockholm innebär många möjligheter till arbete. Obligatoriska lektionstider motsvarar ca 25-30 timmar per vecka, vilket gör det möjligt att arbeta extra vissa eftermiddagar, kvällar och helger. Ha dock i åtanke att utbildningen räknas som heltid, och att du utöver lektionstillfällena behöver ha utrymme att lägga tid på självstudier.

TRANSPORT

För att ta dig runt i Stockholm med kollektivtrafiken behöver du köpa ett SL-kort. Som studiemedelsberättigad student kostar ett SL-kort ca 650 kr/månad, läs mer om studentrabatten här.

STUDIEMEDEL

IBIOS årskurs 1 är en heltidsutbildning (på gymnasienivå) som ligger under Kaggeholms Folkhögskola. Därmed har du som student möjlighet att ansöka hos CSN om studiemedel. Särskilda regler gäller om du är under 20 år. Mer information om studieekonomi får du på www.csn.se

PROFILER

Lovsång

IBIOS-Lovsång är platsen för dig som älskar att leda människor i lovsång vare sig du är sångare eller musiker. Här vill vi hjälpa dig att växa i ditt ledarskap genom att fördjupa din förståelse av vad lovsång är, ge dig praktiska verktyg för hur du leder ännu bättre och tillfälle att omsätta kunskap i handling genom att bli en del av vårt lovsångsarbete. Vi vill hjälpa dig att utveckla din gåva, ta nya steg i ditt ledarskap och ge dig redskap för fortsatt liv och tjänst med Gud.

FÖRBEREDELSE FÖR TJÄNST

Vi på IBIOS brinner för att resa upp ledare och lärjungar med passion för Guds rike och vi tror att den bästa möjligheten att utvecklas i sina gåvor är när vi går från att höra till att göra. Här får du möjlighet att växa i ledarskap, upptäcka dina gåvor och vad Gud kallar dig till! Denna inriktning innefattar även praktik och handledning inom något av följande områden: evangelisation, barn & ungdom eller socialt arbete.

Internship

För elever som fullgjort ett år på IBIOS bibelskola ges möjligheten att ytterligare fördjupa och bredda sin träning genom att gå IBIOS Internship. Här ligger fokus på praktisk träning och ledarskap och eleven inbjuds till en närmare delaktighet i församlingens arbetet. Praktiken utformas utifrån elevens gåvor och önskemål och en dag i veckan ges undervisning och handledning.

Endast Lovsång

Du kan även söka till endast lovsångslinjen, då är det en deltidskurs på 25%. Där undervisningen är 
förlagd till torsdagar. Utöver torsdagens undervisning tillkommer praktik.
Terminsavgiften är 2 100 kr per termin om du vill gå endast Lovsång.

Ansökan

Är du intresserad av att gå Citykyrkans bibelskola och / eller IBIOS Lovsång?
Du ansöker genom att göra ett inlogg på kaggeholm schoolsoft och sedan fylla i folmuläret för IBIOS.

OBS! Välj skola: Kaggeholm. Välj utbildning: IBIOS

Om du inte kan ansöka via formuläret ovan finns här ansökningshandlingarna samt rekommendationsbrev att ladda ner. Dessa kan du fylla i och sedan mejla till info@ibios.se eller skicka per post till IBIOS, Citykyrkan Stockholm, Wallingatan 3B, 11160 Stockholm.

VI VILL HÖRA IFRÅN DIG!

Kontakt

Adress

IBIOS Bibelskola, Citykyrkan

Wallingatan 3B, 11160 Stockholm

Mail

ibios(at)cks.se

SOCIALA MEDIER

Följ oss på socila medier för att följa årets elever 

Jorge Moreno
Kursledare
Julia Berméus 
Administratör IBIOS
Alfred Nygren
Ansvarig IBIOS Lovsång
Gabriel Gallardo Lantz
Ansvarig för internship
Ansvarig för IBIOS lovsång
Judit Gallardo Lantz
Ansvarig för internship

Prenumerera på CKS Nyhetsbrev

Här kan du börja din prenumeration av CKS Nyhetsbrev. Då kan du hålla dig uppdaterad på de senaste nyheterna som händer i församlingen!

Tack för din Prenumeration! Du är nu med i vår prenumerations lista och kommer få nästa veckas Nyhetsbrev.

X