21 Dagars bön och fasta: 24-7 Bön

 

Under sista veckan av vår 21 dagars bön- och fasteperiod går vi in i slutspurten genom en så kallad 24/7-bön! Under denna vecka kommer församlingen att be under dygnets alla timmar för att få se Guds rike bli ännu mer tydligt manifesterat i våra egna liv, vår församling och vår stad.

Ett utav de bibelord vi särskilt bär med oss inför denna vecka är från 2 Krönikeboken 7:14: 

“men mitt folk, som är uppkallat efter mitt namn, ödmjukar sig och ber och söker mitt ansikte och omvänder sig från sina onda vägar, då vill jag höra det från himlen och förlåta deras synd och skaffa läkedom åt deras land.”

I denna vers finner vi några principer när det kommer till bönens natur. Texten är ursprungligen ett gensvar från Gud på Kung Salomos böner om upprättandet av Israel som nation och folk, men utifrån dessa löften kan även vi kristna dra några principer.

            Den första principen vi finner är ödmjukhet. Bön som fenomen och praktik förutsätter tanken av beroende, beroendet av någon annan utanför oss som vi inte kommer klara oss utan. När vi ber igenkänner vi vårt totala beroende utav att Gud drar människor till sig, att han ger växten och att han bygger sin kyrka (Joh 6:44, 1 Kor 5-9, Matt 16:18)

            Den andra principen vi finner är sökandet av Guds ansikte. Som kristna är vi kallade till att närma oss Gud in i det heligaste av heliga genom att ständigt centralisera våra liv kring hans närvaro. (2 Mos 33:15, Ps 27:8)

            Den tredje och sista principen vi finner är omvändelse. Och i ljuset av föregående principer finner vi att denna princip mer eller mindre är en konsekvens utav föregående. När en människa finner sin glädje i Gud och hans närvaro kommer hon automatiskt att lämna sin synd bakom sig då hon har funnit något mycket mer vackert och tillfredsställande! (Ps 84:11, Matt 13:44)

Inför den sista veckan vill vi som församling kasta oss på Gud! Ett utav sätten vi kommer att göra detta på är just genom 24/7-bönen. Vi har därför skapat ett schema där man kan skriva upp sig på diverse olika bönepass under kommande veckas alla bönetimmar.

Klicka HÄR för att komma till schemat.

Praktisk information:

Plats: Bönerummet, Wallingatan 3A (koder skickas ut 24 timmar innan din bokade tid)
Tider: Dagtid mellan 06:00-24:00 förväntas bönen att pågå i bönerummet. Övrig tid går det bra att be hemma.

Bönekoordinatorer kommer att finnas till hands och kontaktar dig innan din utsatta tid. Vid förhinder, kontakta din bönekoordinator.

Tack för att just du är med och ber!

 

Datum

19 jan 17:00 till 26 jan 17:00

Location

Bönerummet, Citykyrkan Stockholm,
Wallingatan 3A

Schema

Boka din tid i böneschemat HÄR

Prenumerera på CKS Nyhetsbrev

Här kan du börja din prenumeration av CKS Nyhetsbrev. Då kan du hålla dig uppdaterad på de senaste nyheterna som händer i församlingen!

Tack för din Prenumeration! Du är nu med i vår prenumerations lista och kommer få nästa veckas Nyhetsbrev.

X